Det er gutta i mathcorebandet Feskekrok som får slippe til på Hovescenen i sommer. Gitarist Steinar Minde er overlykkelig.

- Det er en helt fantastisk mulighet for oss. Det blir superartig, sier Minde til itromso.no.

Tromsøbandet, som ble startet i 2010, vant muligheten til å spille på Hove etter å ha spilt en showcasekonsert i Bodø.

- Tighte som strikk

Her imponerte de såpass at Hovefestivalen ville ha bandet sørover til sommeren. Steinar Minde vet ikke helt hva man skal forvente.

- Nei, si det. Vi har bare lyst til å spille og ha det artig. Og det blir det på Hove, sier Minde.

På Hovefestivalens sider presenteres Feskekrok på følgende måte:

"Hardt, vilt og smart. Feskekrok imponerte stort under TBA! Hoveslaget i Bodø. Mathcore-bandet stasjonert i Tromsø er energiske og tighte som strikk".

- Det største

Feskekrok, med bandmedlemmer i alderen 18-20 år, har spilt på Buktafestivalen tidligere. Men Minde er likevel ikke i tvil; Festivalen på Tromøya ved Arendal rager høyere.

- Det er en av Norges største festivaler, så dette er nok det største bandet har opplevd så langt, sier gitaristen.

Han gleder seg også til selve festivalen, som festivalgjenger, selv om den kolliderer med en viss happening i Danmark også.

- Roskilde går vel samtidig så vi må sjonglere litt. Men jeg regner med vi får med oss litt på Hove også, sier Minde.

2013 blir riktig så begivenhetsrik for de unge musikerne i Feskekrok. For selv om Minde forteller om en rolig sommer bortsett fra Hove, så blir det mer action til høsten.

- Ja, da kommer vår første fullengder ut! Vi har vært i studio allerede, sier Minde.

Inspirerende

At det er flere tromsøband, heriblant Violet Road og Cazadores, som gjør karriere nå har slett ikke gått Feskekrok hus forbi.

- Det er herlig at så mange tromsøband gjør det bra. Det er inspirerende for oss. Vi har kontakt med bandene og produsenten på plata vår, Ariel Sivertsen, spiller jo gitar i Cazadores. Supert med en "Tromsø-bølge" nå, sier Minde.

Bandet består av Håkon Gabrielsen (gitar), Sverre Simonsen (vokal), Steinar Minde (gitar), Gustav Eidsvik (bass) og Erlend Skotnes (trommer).

Hovefestivalen går av stabelen i perioden 2. - 5. juli.