Det var tilløp til krise da beskjeden kom fra Teigens management mandag kveld. Artisten har fått lungebetennelse som har satt ham ut av spill.

– Han har avlyst alle konserter ut august, fordi han er alvorlig syk, sier primus motor i Tromsø ølfestival, Lars Iver Larsen.

Mistet stemmen

Teigens management, eventselskapet Trond & Trond As, opplyser om at legen har sykemeldt artisten ut august.

- Det er snakk om en helt streit lungebetennelse, men så lenge Jahn Teigen har mistet stemmen, er det vanskelig å gjennomføre noen konserter, sier administrerende direktør i Trond & Trond, Trond Myhre.

I første omgang har managementet til Teigen avlyst alle konserter til og med midten av august, men påpeker at det kan bli flere.

- Legen har som sagt sykemeldt ham ut august, så vi får se hvor fort det går fremover, forklarer Myhre.

Se bildeserie fra Jahn Teigens konsert på Ølfestivalen i 2011!

Ifølge Myhre var det Teigen selv som sørget for at Ølfestivalen i Tromsø kan glede seg over en fullverdig erstatter.

- Jahn var så lei seg for at han ikke kunne opptre på Ølfestivalen. I og med at han vet at han og Carola har mye av det samme publikummet, ringte han selv til henne for å sikre en erstatter. Det er det ikke mange artister som gjør, skryter Myhre.

Måtte overtales

Larsen kan fortelle at ledelsen i festivalen har jobbet på spreng for å finne en erstatter.

– Vi måtte finne noe nytt som matchet Teigen, og vi hadde superflaks som fikk Carola, sier han.

Han synes det er beklagelig å miste en god artist som Teigen og innrømmer at det var vanskelig å finne noen på så kort varsel. Da de fikk overtalt Carola, sto jubelen i taket.

– Hun har levert forrykende show i Sverige i sommer, og vi har virkelig jobbet for å få henne hit, sier Larsen.

Han kan fortelle at den svenske superstjernen var litt skeptisk til å spille på en ølfestival, men lot seg overtale etter å ha fått høre mer om konseptet.

– Vi har også lovet henne litt større scene. Det må til siden hun har så mange dansere med seg, forklarer Larsen.

Ikke billig

Han kan fortelle at Carola drar på med både gamle slagere og nytt materiale når hun inntar scenen i Tromsø.

– Hun har sagt at hun skal synge både «Främling», «Fångad av en stormvind» og «Tommy tycker om mig». Den nye låten som hun fremførte i Eurovision er også på programmet, sier Larsen.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!

Hva festivalen må ut med for en artist som Carola, vil han ikke gå ut med. Men han kan på generelt grunnlag fortelle at det ikke er billig å skaffe store navn til Tromsø.

– Vi har holdt på noen år nå og har aldri slitt så mye med å finne artister som i år. Alt går tregere, og prisene har skutt i været, sier Larsen.

Har solgt billetter

Han skjønner at enkelte nok vil bli skuffet over at Teigen har meldt forfall, men de som har kjøpt billett og som ikke ønsker å se Carola, får pengene tilbake.

– Vi har solgt cirka 350 billetter til fredagens konsert. Det er over en tredjedel av billettene vi har tilgjengelig. Men de som har kjøpt billett vil få beløpet refundert hvis de ønsker det, sier Larsen.