Jeg viser til artikkel 3. februar 2016 hvor det blant annet opplyses at leder for kommunens barneverntjeneste, Elizabeth Kræmer, trer til side fordi det ble meldt om kritikkverdige forhold ved tjenesten, og om henne som leder.

Det er underlig at hun av overordnet skal omtales/gis attest før saken er undersøkt og før det foreligger en endelig konklusjon. Derfor er det også uforståelig at kommunaldirektør Kari Henriksen beklager at tjenesten mistet en «dyktig leder», men dette er vel også en håndtering som vi etter hvert er blitt kjent med fra kommunens side.

Ledere som på grunn av sin lederstil eller diverse misligheter må forlate sine lederstoler får en flott omtale i media om hvor dyktige de er, hvor stor integritet de har, og de fremstilles nesten som martyrer som ofrer seg selv for å skape «ro» i tjenesten.

Elizabeth Kræmer burde fått permisjon mens granskningen pågår og blitt sanksjonert hvis det er hold i påstandene.

At ansatte valgte å varsle gjennom Landsforening for barnevernsbarn istedenfor direkte til ledelsen eller varslergruppa i kommunen, viser bare at varslervernet i Tromsø kommune er fraværende. Hvordan varslere er behandlet i kommunen kan man også lese i en blogg som en lærer fra Sommerlyst opprettet under navnet tromsokommunefarligarbeidsplass.blogg.no.