Representanter fra Tromsø jeger- og fiskeforening står fram i torsdagens «iTromsø» og kunngjør at skytingen i Dalen vil fortsette som før, til tross for Byrådets varsel om pålegg om stans.

Les bakgrunnen: Derfor fortsetter skytingen

Og de gjør det klart at dersom Byrådet treffer vedtak om stans, så skal det forfølges rettslig. Velkjente toner fra den gjengen. Får dem det ikke som dem vil, så skal kommunen saksøkes!

Samtidig innrømmer de at «vi har full forståelse for at skyteaktiviteten er plagsom og ubehagelig for folk i området og turgåere» – men å respektere den store delen av befolkningen de ødelegger sommerkveldene for, ligger langt utenfor deres tenkemåte. Kan deres arroganse bli tydeligere? Samtidig er det interessant å merke seg den manglende logikk og den frekkhet deres utspill demonstrerer.

Byrådet har den 20. mai sendt ut varsel om pålegg om stans, med merknadsfrist til 13. juni, for å komme med innsigelser og dokumentasjon som skulle kunne hindre vedtak om stans.

Tjff sin advokat har i mail av 25. mai til kommunen bedt om å få oversendt alle sakens dokumenter, og at fristen utsettes til 11. juli ettersom det blir en krevende jobb å gå gjennom alt dette, formentlig i håp om å finne et dokument som skulle gi Tjff rett i sin påstand.

Hvorfor skulle han ha behov for det, dersom det er slik som representantene fra Tjff bedyrer i dagens avis, at de har retten på sin side?

Slik har Tjff bløffet og truet seg fram de siste 20–30 årene. Nå er det på tide at noen stanser dem!

I mellomtiden fortsetter vi å gå tur på østsiden i Dalen!