Den økonomiske situasjonen med tilbakegang i olje- og gassnæringen, samt lite økonomisk handlingsrom, har vært som kjepper i hjulene for arbeidstakere og næringslivet generelt.

Dette har ført til mange nedskjæringer og oppsigelser, og mange har fått kjenne på kroppen hvor fort hverdagen kan snus på hodet. Alle partier mener å ha den beste løsningen på problemet, men dessverre er det altfor mye symbolpolitikk og lite handling. For å si det litt enkelt: Det er mye røre, men lite vaffel!

LES OGSÅ: Høyre-politiker stempler flyttestøtte som dobbeltmoralsk

Heldigvis er Fremskrittspartiet et handlekraftig parti som tar arbeidslivssituasjonen på alvor. Vi må møte utfordringene med tiltak som faktisk fungerer, og som er til det beste for folk flest.

I revidert nasjonalbudsjett ble det foreslått og vedtatt gode tilpasninger til den økonomiske situasjonen landet står i, og det vil gi et betydelig løft for å styrke sysselsettingen.

I revidert nasjonalbudsjettet øker tilskuddene til kommunalt vedlikehold på Sør- og Vestlandet med 150 millioner kroner, som er en av de viktigste prioriteringene vi kan gjøre, da majoriteten av arbeidsledige øker mest i disse regionene. Jernbanevedlikeholdet i landsdelene styrkes også med 20 millioner kroner, og det tilføres 200 nye studieplasser som skal sørge for kreative og nye løsninger i arbeid- og næringslivet.

På landsbasis styrkes lærlingtilskuddet med 2500 kr. Dette er en økning på 17500 kr per lærling på knappe to år og vil gjøre det mye lettere for bedrifter å ansette lærlinger. Det skal i tillegg opprettes 200 nye studieplasser innen IKT- og helsefag, som er to svært viktige næringer for en godt rustet fremtid.

Dette er bare noen av de tiltakene regjeringen igangsetter, i tillegg til de tiltak som ble vedtatt i budsjettet fra oktober gjennom blant annet en tiltakspakke på hele 4 milliarder kr.

Mange velger dessverre å kritisere regjeringens oljepengebruk i budsjettet. Dette er synd. Synd for alle de som står i fare for, eller enda verre, har mistet jobbene sine. I dårlige økonomiske tider må man føre en ekspansiv pengepolitikk for å løfte aktiviteten i økonomien. De som blir arbeidsløse trenger ombudsmenn og politikere som viser handlekraft til å sikre arbeidsplasser, og som sikrer den norske økonomien.

Fremskrittspartiet møter utfordringene landet står over. Vi tar den endrede situasjonen på alvor, og våre ombudsmenn jobber natt og dag for å sikre en god og trygg arbeidshverdag for folk flest.