I Dagbladet 27. juni understreker politidirektør, Odd Reidar Humlegård, at politiet de siste fire årene har bedret sin gjennomføringskraft og beredskap.

Fremskrittspartiets mål er at politiet skal få de ressursene de trenger for å kunne være mer til stede i folks hverdag. Saker som henlegges på grunn av manglende kapasitet, er et alvorlig problem som FrP vil til livs. Det er derfor FrP har sørget for en historisk satsing på bemanningen, med over 1.500 flere ansatte i politiet enn når Arbeiderpartiet satt med makten. Slik kan politiet i større grad bistå der kriminaliteten skjer.

I år rulles den nye nærpolitireformen ut. Reformen innebærer at antall politidistrikt reduseres og styrkes. Dette frigir ressurser hos lensmannskontorene, som skal brukes til økt patruljering i kommunene. Mer politi vil dermed bli tilgjengelig ute blant folk. Samtidig stiller FrP i regjeringen for første gang krav til politiets responstid. Slik vil politiet måtte reagere raskt på henvendelser. Dette gir økt trygghet for folk flest.

God kommunikasjon mellom politiets enheter er avgjørende for et moderne politi. Fremskrittspartiet har derfor sørget for at et felles nødnett er etablert i hele landet. Dette sikrer at politiets ressurser raskt kan mobiliseres og samhandle ved aksjoner. Samtidig bidrar færre politidistrikt til bedre kommunikasjonsflyt mellom distriktene.

Fremskrittspartiet vil alltid ta folks trygghet på alvor. Det er derfor det nå innføres en politistruktur som kan ivareta nettopp dette. Samtidig som politiet sikres både økte økonomiske og menneskelige ressurser. Slik sikrer Fremskrittspartiet et tryggere Norge for fremtiden.

Les flere debattinnlegg her.