Fremskrittspartiet (Frp) i regjering har bevilget rekordmye penger til samferdselstiltak, med fokus på å bygge landet. Dagens regjering med samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen i spissen, ser og tenker helhetlig.

Vedlikeholdsetterslepet reduseres og veiene skal bygges helhetlig. Store og små endringer skjer i landet rundt, ikke bare stykkevis og delt som ved tidligere regjeringer. Dette historisk store samferdselsbudsjettet vil komme folket og ikke minst næringslivet til gode. Med Fremskrittspartiet i regjering bevilges det rekordstore 62,4 milliarder til samferdsel i år.

Flere store og viktige veiprosjekt vil da bli fremskyndet og startet opp mye tidligere. Dette er det andre året på rad der vedlikeholdsetterslepet reduseres. Ikke minst får fylkesveiene mer direkte penger. Mens den forrige regjeringen ga 0 kroner til fylkesveier, gir Frp 1,4 milliarder kroner.

Jeg er fornøyd med at det investeres enormt i infrastruktur og vei, samtidig at det blir billigere å være bilist. I motsetning til øvrige partier på Stortinget er Frp bilens venn. Frp vet at det å ha en bil ikke er luksus, men helt nødvendig, da spesielt i Nord-Norge. Frp er det eneste partiet som er imot bompenger, derfor foreslås det å kutte ytterlige 500 millioner kroner til kutt i bomavgifter. Ingen av de andre partiene ønsker dette.

Diesel og bensinprisen øker med 15/35 øre, men i uttelling blir det billigere for bilisten, der avgiftene blir basert på forbruk fremfor eierskap. Alternativet om Frp ikke hadde sittet i regjering er en ren dobling. Frp er imot øking i drivstoffavgifter, fordi vi vet at dette straffer barnefamilier og næringslivet.

Så om du ønsker at vedlikeholdsetterslepet skal fortsette å reduseres og veiene skal bygges, da vet du at det har noe å si hvem som styrer. Mens de rødgrønne lot veiene forfalle år etter år, bygger Frp landet. Tenk Frp neste gang du må stoppe for veiarbeid og lukter deilig asfalt. Det lukter nytt og håp, det lukter Frp.