I de siste årene har verden vært vitne til svært blodige konflikter og disse konfliktene eksisterer fortsatt i dag. Det som skjer i dag er den største humanitære krisen siden andre verdenskrig. Mange liv har gått tapt og mange har fått sine liv ødelagt på grunn av krig og konflikt. Pengene som blir donert bort i årets TV-aksjon skal brukes til å redde liv og gi omfattende helsehjelp til sivile rammet av krig og konflikt.

Vi som er studenter har også som alle andre plikt og ansvar til å hjelpe. Årets TV-aksjon løser kanskje ikke øyeblikkelig borgerkrigen i Syria, men den kommer til å gjøre hverdagen litt lettere for mange, blant annet for den «tapte generasjonen» i Syria. Den tapte generasjonen betyr 2,8 millioner barn som har blitt fratatt skolegang. Det er viktig at studentbevegelsen viser omtanke og gjør det de kan for dem som har mistet mulighetene til skolegang og utdanning. Det viktigste er at det gjøres noe for de trengende og at ting går i riktig retning.

Du kan være med og hjelpe mer enn to millioner mennesker. Blant annet skal 605.000 mennesker i krigsherjede Syria få livsviktig hjelp, deriblant mat, vann og medisiner. 273.000 syriske flyktninger i Libanon vil få hjelp ved at TV-aksjonen styrker helseklinikkene i Libanon som når ut til flyktningene som befinner seg i landet. TV-aksjonen skal også hjelpe mennesker i krigsherjede land som Afghanistan, Myanmar, Sør-Sudan og Somalia. I tillegg vil pengene gå til voldsforebyggende arbeid i Honduras, El Salvador og Guatemala. Årets TV-aksjon skal også bruke midler på integrering og helsehjelp blant asylsøkere og flyktninger her hjemme i Norge. Disse prosjektene viser hvor viktig årets TV-aksjon er. Hjelpen fra TV-aksjonen kommer ikke en dag for tidlig.

Vi hører og leser om de som er aller hardest rammede ukentlig i media, nå har du mulighet til å gjøre en positiv forskjell i deres hverdag. Det er ikke slik at studentene i Tromsø ikke har vist solidaritet før. Studentene har vist solidaritet tidligere med dem som trenger det som mest, og jeg vet at studentene kan vise solidaritet nok en gang. Vi som er studenter er en viktig del av Tromsø og vi bør også klare å spille en vesentlig rolle og utgjøre en positiv forskjell i årets TV-aksjon.

Meld deg som bøssebærer på blimed.no.