Han sier de underligste og groveste ting om kvinner – og så har han «dårlig hårsveis». Jeg mener jeg kan berolige alle gode, rettenkende og rettferdige norske kvinner og menn: Alle nyhetsbyråer melder nå at Donald Trump har liten mulighet til å bli president i USA fordi han har «alle» mot seg.

Ikke bare demokrater og ledelsen i eget parti, men også Clinton-dynastiet, Kennedy-dynastiet, Bush-dynastiet, Wallstret og media har han mot seg. Og verst av alt: Han har nå også «the Establishment» mot seg! The Establishment betyr fritt oversatt: De som egentlig bestemmer i landet og som aldri er på valg.

Jeg mener at det var The New York Times som for en del år tilbake hadde følgende hjertesukk, dryppende av sarkasme: «Om Jesus Kristus nå skulle velge å komme tilbake til jorden for å dømme levende og døde slik han har lovet, men hadde «the Establishment» mot seg, da ville han ikke ha fått utrettet mye her i Amerika».

Tør man overlate de væpnede styrker og USAs atomkoffert til en mann som Donald Trump, er et spørsmål som stadig har blitt stilt den senere tid.

Vi som har levd en stund og som husker Den kalde krigen, husker også tiden da Nikita Khrushchev huserte i vårt naboland, som da hette Sovjetunionen.

Ikke bare sprengte han den ene megatonn-hydrogenbomben etter den andre på Novaja Semlja, naboøya til Finnmarks-kysten. Ryktet sa også at han kunne være «drastisk skjitfull» i opp til to døgn.

Spør du meg om jeg frykter en Donald Trump med USAs atomkoffert, så blir svaret: Har jeg noe valg? Jeg overlevde en Nikita Khrushchev, med ene hånden på atomkofferten og den andre på vodkaflasken.

Jeg må derfor bare prøve å overleve en Donald Trump også, med den ene hånden på atomkofferten og den andre «i et skritt» ...

Les flere debattinnlegg her.