Fremskrittspartiets Ungdom har lenge jobbet for at frikortgrensen må økes. Vi mener at ungdom skal kunne tjene opptil 100.000 kroner før man må betale skatt av dette. Det vil gjøre det mye mer attraktivt for ungdom å skaffe seg enn jobb heller enn å spille Playstation hele dagen.

Da Fremskrittspartiet kom i regjering i 2013, økte vi frikortgrensen fra 40.000 kroner til 50.000 kroner. I det nye statsbudsjettet, som ble lagt fram for ikke lenge siden, har ungdom i jobb fått økt denne med ytterligere 5.000 kroner. Det er en god nyhet for alle ungdommer som er i arbeid!

Dette er perfekt for ungdom som dropper klassefesten, som velger å ikke henge med gjengen en kveld eller bare ligger hjemme. Det belønner de som faktisk står opp tidlig, bretter opp ermene og drar på jobb.

Fremskrittspartiet og FpU mener det er viktig å belønne de som faktisk står på ved siden av skolen.

En økning til 55.000 kroner er positivt for alle parter. Fremskrittspartiets Ungdom er veldig stolt over å ha et så handlekraftig moderparti som ønsker å støtte ungdom.

Men jobben er ennå ikke helt utført. Nå skal vi jobbe med å øke den til målet vårt, nemlig en frikortgrense på 100.000 kroner.

Vi vil fortsette å kjempe sammen for å nå dette målet, for å få flere ungdom ut i arbeid, slik at flere får arbeidserfaring. Dette er rett og slett en vinn-vinn-sak.