Til neste år starter etter planen stengingen, men ikke om Frp får det som vi vil. Med bakgrunn i landsmøtevedtaket fra i år fremmer vi nå et nytt forslag i Stortinget om å stoppe stengingen en gang for alle. Fremskrittspartiet advarte allerede tilbake i 2011 om problemene rundt en stenging av FM-nettet, blant annet i forhold til samfunnssikkerhet.

Vi er oppriktig bekymret for sikkerheten til folk som ferdes på sjøen og i fjellet og som kanskje ikke får viktig informasjon om værforhold grunnet stengingen av FM. Jeg håper flest mulig av de andre partiene også ser alle de problematiske sidene ved en stenging og kan være med å støtte oss i dette.

I januar starter etter planen den fylkesvise stengingen, som skal gå gjennom hele 2017. Det medfører i så fall at Norge blir det første landet i verden som velger å stenge FM-nettet. Et av premissene for en stenging var at vi skulle følge utviklingen i våre naboland tett på dette området. I Sverige har man eksempelvis besluttet å skrinlegge stengingen av FM. Det kan være mange ukjente konsekvenser av å stenge FM-Nettet. Det vi med sikkerhet vet er at nær 20 millioner radioapparater til neste år blir ubrukelige og havner på dynga. Det er dårlig miljø- og forbrukerpolitikk. Hvor klokt er det av Norge å være et «foregangsland» på dette området og som eneste land i verden slukke FM-nettet? Vi sier nei, og håper at flest mulig av de andre partiene også gjør det.