Overfor avisa iTromsø bekrefter også Sps vararepresentant Marlene Bråthen at de rett og slett ikke fant midler til videre drift av legekontorene, men at de derimot fant penger til 4H og «Ut på tunet» .

Det er da på sin plass å stille til dels store spørsmålstegn med Sps økonomiforståelse ettersom Borch/Bråthen ikke finner rom for å ivareta gamle og syke i distriktene når dette kun utgjør 0,15 prosent av et driftsbudsjett på 14 milliarder (jfr økonomiplanen 2017-2020).

Her vil det faktisk være mulig både å ivareta helsetilbudet i distrikts Tromsø og samtidig legge til rette for Sps våte drøm. I stedet velger Sp å prioritere friske og unge som fullt ut både kan kjøre bil og i tillegg er bosatt i nærheten av legekontorene.

Gårdsbesøk foran distriktsinnbyggernes ve og vel. Dette sier ikke så rent lite om Tromsø Sps manglende kunnskap om, og forhold til Tromsø-distriktene. At Tromsø Sp på toppen av det hele våger å kalle seg et «distriktsparti» er for meg en gåte.

Heldigvis fant andre parti som Ap, SV, Rødt og Frp midler til å opprettholde helsetilbudet i Tromsødistriktene.

Her har Sp virkelig mye å lære. Får håpe det blir ei god stund til neste gang vi blir vitne til at Sp både går imot egen ideologi og distriktene.