Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp).
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

«Det er ikke bare voldsofre på to bein som har krav på trygghet»

Debatt

Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Vi har nå kommet til et nytt år. Det er på tide å oppsummere noen av de viktigste gjennomslagene vi har fått siste år for å gjøre hverdagen til folk flest tryggere og styrkingene som gjør at voldsofre og dyr opplever mer rettferdighet.

Kampen for kriminalitetsofrene har alltid vært viktig for Fremskrittspartiet. Noe av det jeg er mest stolt av i denne perioden, er fjerningen av foreldelsesfristen i straffesaker for drap og grove overgrep. Dette er en sak Frp har kjempet for i over ti år, og en viktig sak for veldig mange voldsofre. Nå har vi også vedtatt at det skal opprettes sentre for voldsofre i alle politidistrikt, noe som vil bidra til bedre oppfølgning.

Men det er ikke bare voldsofre på to bein som har krav på trygghet og sikkerhet, det har også dyrene. Jeg er derfor glad for at Fremskrittspartiet i regjering endelig har klart å få på plass en forsøksordning med dyrepoliti i to politidistrikter. Jeg håper flere partier vil støtte initiativet om et landsdekkende dyrepoliti, slik Frp har gjort i mange år.

Det blir stadig flere politifolk. Når denne regjeringsperioden er ferdig, vil vi ha ansatt over 1.300 nye politifolk, noe som innebærer at vi når målet om 2 politifolk per 1.000 innbyggere i god tid innen 2020. Ettersom flere politifolk er viktig for vår trygghet, mener jeg dette er blant FrPs viktigste gjennomslag.

Med Frp ved roret har innføringen av ny straffelov blitt fremskyndet med flere år, grensene er tryggere en noensinne og soningskøene er praktisk talt fjernet. Til sammen gjør dette landet vårt tryggere å bo i.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: