De fleste eldre har et stort ønske om å bo hjemme så lenge som mulig. Fremskrittspartiet mener dette er et ønske man bør strebe etter å oppfylle.

En del hjemmeboende eldre møter imidlertid utfordringer som gjør det vanskelig å mestre hverdagen i sitt eget hjem. Det kan være problem med medisintaking eller frykt for fall. Det er her velferdsteknologi kan komme inn, som en hjelpende hånd i hverdagen.

Fremskrittspartiet er positiv til velferdsteknologi, men vi forutsetter at teknologien aldri erstatter menneskelig omsorg. Det skal fungere som et supplement til hjemmetjenestens stell og pleie.

Flere kommuner har allerede tatt i bruk blant annet elektronisk medisineringsstøtte og fallsensorer. Tilbakemeldingene er at velferdsteknologi gir økt trygghet for brukerne og bedre kvalitet i tjenesten.

For Fremskrittspartiet er det viktig at de eldres ønske om å bo hjemme, blir tatt på alvor. Når vi ser at flere føler seg trygge i eget hjem ved bruk av velferdsteknologi, mener vi at dette er verktøy det er verdt å satse på.

Fremskrittspartiet i regjering jobber derfor med å styrke kompetansen på dette området, og har blant annet gitt 28 millioner til kommuner som skal utvikle ny teknologi. På denne måten ønsker vi å sikre at flere kan ta i bruk velferdsteknologi i eget hjem.