Pensjonistforbundet og Røde Kors har i et forskningsbasert prosjekt «Morgendagens aktivitetssenter» ønsket å fokusere på viktigheten av møteplasser i alle landets kommuner/lokalsamfunn.

Målet med Morgendagens aktivitetssenter er å stimulere til aktivitet og sosialt fellesskap for innbyggerne i alle aldre. Aktivitetssentret bør være for flere generasjoner og ha et inkluderende miljø med et mangfold av aktiviteter og åpningstider også på ettermiddags- og kveldstid.

Sentret bør fungere som en samlende arena for aktivitet, informasjon, kunnskap, kurs og rådgiving. Mattilbudet i sentret bør holde god standard og være åpent for alle.

Det er en sterk økning i antall eldre i befolkningen. Mange av de eldre er aktivt med i frivillig og nyttig arbeid for samfunnet. Vi registrerer imidlertid at en stor del av de yngre eldre ikke ønsker å delta i dette arbeidet i så stor grad som ønskelig.

Det er viktig å engasjere denne gruppen som en ressurs for samfunnet. Dette er viktig både for livsglede og folkehelse.

I Tromsø kommune vil det i første omgang være aktuelt å etablere Morgendagens aktivitetssenter ved det nye Otium og senere ved Herakleum og i forbindelse med ombygging av sykehjemmet i Krokelvdalen.

Det er viktig at den eldre generasjonen er med ved planlegging av Morgendagens aktivitetssenter. Eldrerådet i kommunen vil derfor være en aktuell partner i så henseende.