Jeg vil først takke Egon Holstad for å sette en viktig sak på dagsorden.

At mennesker ikke ser noen annen utvei enn å ta sitt eget liv er et klart tegn på at noe i samfunnet vårt er grunnleggende feil.

De Grønnes satsing på det psykiske helsetilbudet, en mer human ruspolitikk, hjelp til voldtektsofre og flere helsesøstre er alle politiske tiltak vi mener vil kunne redusere antall selvmord.

Vi i De Grønne har også politikk på å minske forbruk. Mindre fokus på forbruk og demping av kjøpepress mener vi bør bidra til å minske mye av stresset og presset mange kjenner på i hverdagen.

I tillegg er vi ganske alene om fokuset på redusert arbeidstid. Det vil både kunne minske presset folk føler, og gi folk mer tid til å se og ta vare på hverandre.

Så Egon Holstad, jeg skal ta med meg oppfordringen din til landsmøtet til De Grønne. Det er viktig at vi har en preventiv holdning til det hele, der vi som samfunn har mulighet til å sette inn tiltak tidlig hos mennesker man opplever at kan være i faresonen.

Det er også helt klart viktig at de politiske partiene setter dette på dagsorden, og at vi politikere snakker mye mer om det i mediene.