ENGASJERT: Jon Birkelund.
            (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

ENGASJERT: Jon Birkelund.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

«Frivillig i Kirkens Nødhjelp»

Debatt

I forbindelse med årets hadde iTromsø et intervju med meg tirsdag. Medias interesse betyr mye for oss som arrangører. Jeg vil bare legge til noen kommentarer.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Når det gjelder den store hjelpesendingen til Russland i 1992, så foregikk transporten dit med et russisk lasteskip på vei hjem fra Nederland. Fagfolk på havna i Tromsø regnet ut at varemengden tilsvarte 55 vogntog. Forestill deg en slik kolonne over Tromsøbrua!

Det var en imponerende giverglede i «de 1000 hjem» til naboene i øst. Geografisk nærhet og god kunnskap om behov påvirker resultatet. Vi har vel ikke helt det samme forholdet til tørken i Afrika, men situasjonen er alvorlig og nå gjelder det livet for mange!

Jeg har i lang tid vært områdeleder for Ramfjord under NRK sine TV-aksjoner, ikke i Tromsdalen, slik det fremgår av artikkelen.

Kirkens Nødhjelps slagord i årets aksjon er «Ja, vi elsker dette vannet». Bøssebærerne fortjener stor takk for innsatsen. Det er fantastisk at 40.000 unge og eldre er med. Det er fortsatt mulig å gi.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: