Grønn Ungdom har den siste tiden prøvd seg som valgkamprådgivere for AUF. Dette har de gjort helt gratis og uten å bli forespurt, og vi i AUF har på mange måter fått akkurat det vi betalte for. Ingenting. For eksempel har Jørgen Paulsen skrevet i Nordnorsk debatt at AUF ikke bør drive valgkamp for Arbeiderpartiet på grunn av vedtaket fra landsmøte om LoVeSe. Slike råd, hvis de ble fulgt, ville ikke bare vært en krise for Arbeiderpartiet, men også for miljøet, siden alternativet er Høyre og FrP.

Paulsen ber i sitt innlegg om at AUF-ere landet over skal legge fra seg kampviljen og gi opp troen på Arbeiderpartiet etter landsmøte. Han har visst et inntrykk av at kampen for et AP med et klart standpunkt mot både oljeboring og konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er over. Sannheten i dette er at verken jeg, Tromsø AUF, AUF i Troms eller AUF nasjonalt er fornøyd med kompromisset som Arbeiderpartiet la fram og som Arbeiderpartiet vedtok på sitt landsmøte.

Dette betyr ikke på noen måter at AUF har gitt opp kampen om et Arbeiderparti som er 100 prosent for et varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. AUF vil fortsette den kampen vi har kjempet til nå, vi vil kjempe på samme måte, av samme grunner og på samme premisser.

Når det er sagt så tok Arbeiderpartiet på dette landsmøtet et stort skritt i riktig retning i i LoVeSe-saken og har en ambisiøs og god miljøpolitikk som i sum vil nå målene satt i Paris-avtalen. Vi går inn for en matkastingslov som vil minke unødvendig avfall, en plastsatsing som vil beskytte det verdifulle havet vårt og en kollektivsatsing som vil flytte trafikk over fra personbiler til mer miljøvennlige alternativer.

Det Paulsen og resten av Grønn Ungdom ikke ser ut til å forstå er at vi i AUF ikke er et ensaks-parti. Vi går til valg på et samlet partiprogram som vi mener vil være det beste for ungdom, miljøet og for Norge.

I tillegg til at AUF virkelig har lyktes i å få med Arbeiderpartiet på at grønt er fremtiden så har AUF en rekke andre store seiere å skryte av fra dette landsmøtet. Å innføre en nasjonal standard for hvordan skolehelsetjenesten skal se ut, en lærernorm som sikrer mer oppfølging av hver enkelt elev og et nasjonalt kulturkort som vil gi ungdommer mer tilgang til kulturtilbud i hele landet er noen av seirene som vi i AUF er meget fornøyd med. Dette burde Jørgen Paulsen og MDG også kunne glede seg over.

Ingen skal legge skjul på at det er mange AUF-ere og mange i Arbeiderpartiet over hele landet som er skuffet over helgens vedtak vedrørende Lofoten, Vesterålen og Senja. Men ingen vil noen gang klare å finne et parti som er 100 prosent perfekt for deg. For å sitere Jens Stoltenberg «Det er med politiske partier som med kjærlighet, de perfekte og feilfrie finnes ikke. Hvis man leter for lenge ender man opp singel og partiløs i sofaen».

Så nei, Paulsen, vi kommer ikke til å droppe valgkampen for Arbeiderpartiet i år. Arbeiderpartiet er det soleklare alternativet for alle som er opptatt av miljøet og ser sammenhengen mellom miljø og trygg styring av Norge.