16. mai skal Tromsø formannskap behandle sak om reklamefinansierte bymøbler. Det skal nå inngås en ny avtale om å få leskur, bymøbler og toalett i byen vår.

Det overrasker oss at en bysykkelordning ikke er nevnt som en mulighet. Her kan Tromsø få bysykler til og med gratis. Flere norske byer har bysykler, og disse ordningene er meget populære både blant byens borgere, studenter og turister. Nå kan en også få elektriske bysykler gjennom slike avtaler. I Tromsø er det mange bakker og til dels hustrig vær. Da er el-sykler betydelig mer brukervennlige enn vanlige tråsykler. Stadig flere i Tromsø velger nå en helårs elsykkel som sitt viktigste transportmiddel. Fordi det er effektivt og gir nødvendig daglig aktivitet og frisk luft.

Derfor mener vi at Tromsø kommune må kjenne sin besøkelsestid og få på plass bysykler så fort som mulig. Tenk på alle turistene som kan få glede av dette tilbudet. Og alle våre studenter og bedrifter. Dette kommer til å bli en attraksjon og berikelse for byen vår. I triangelet UNN/UiT, Jekta og Sentrum er det kort avstander for elsykler, og veldig mange enkeltreiser hver dag. Med byelsykler kan mange av disse turene gjøres raskere og uten lokal forurensing.