14.05.17 kan man lese på itromso.no at Bård Flovik utrolig nok mener at han er et offer for ufortjent kritikk, og at ifølge han har «mye av kritikken vært ekstremt usaklig».

Påstanden kan for en TIL-supporter virke nesten helt uforståelig. Jeg kan faktisk ikke huske at Bård Flovik har mottatt noe som helst kritikk fra lokalmedia, utenom at Nordlys dristet seg til å spørre han om ikke dette var «tynn suppe» etter et forsmedelig dårlig resultat for litt siden.

Finnes det noe grunnlag for å faktisk rette kritikk mot Bård Flovik?

I 2015 ledet Bård Flovik Tromsø i 10 seriekamper, og tok 12 poeng, et poengsnitt på 1,2 poeng per kamp. I 2016 var poengfangsten sunket til 1,13 poeng per kamp. Nå er det 2017 og poengsnittet per kamp har sunket til 1,125 per kamp. Dette er faktisk ganske svakt.

Kurven er altså nedadgående: 1,2 – 1,13 – 1,125

Det blir altså dårligere og dårligere poengfangst under Flovik. Dette gir seg også uttrykk i publikumstall. Faktisk må vi tilbake til 1997 for å se dårligere tilskuertall!

Så langt i år har vi hatt et snitt på 3.215 på Alfheim, til sammenligning hadde vi i 2007 et snitt på 6.052, Bård Floviks lag trekker altså bare halvparten så mange tilskuere som det Steinar Nilsens lag trakk i 2007 – og det er jo hele ti år siden, samtidig i denne perioden har befolkningen i byen økt med flere tusen.

Ifølge TIL selv drar de inn cirka 120 kroner per person som kommer på stadion. I Tromsø ILs budsjett har de budsjettert med 4.300 personer i tilskuersnitt, kan man lese i Nordlys 3. april 2017.

Ifølge avisen Nordlys beregninger taper TIL cirka 125.000 kroner per kamp på tilskuersvikten. Med 15 hjemmekamper på en sesong blir jo dette nesten to millioner kroner i budsjettunderskudd.

Det er nærliggende å tro at publikums manglende entusiasme for å gå på stadion er direkte sammenkoblet med Bård Floviks manglende evne til å skaffe trepoengere.

Hvis man har økonomiutdanning kan neste relevante spørsmål være om det koster mer enn to millioner kroner å sparke Bård Flovik.

Det er på tide at Svein Morten Johansen vurderer det alternativet nå.