Bård Flovik er inne i sin tredje sesong som TIL-trener. Resultatene har vært katastrofale. Poengsnittet hans har vært dårlig hele veien, og er nedadgående år etter år, nå er vi nede i 1,08 poeng per kamp. Med tap mot Molde i helga vil det synke til ett fattig poeng per kamp.

21. mai 2017 kan man lese i avisen Tromsø at Gjermund Åsens viktigste krav for å bli i Tromsø ikke dreier seg om penger, og at Gjermund Åsen sier at det er altfor mye fokus på motstander og altfor lite fokus på eget spill, og at han altså er misfornøyd med at laget går ut og legger seg bakpå i alle kamper.

Dette leser jeg som direkte kritikk mot Floviks taktiske disposisjoner.

13. juni kan man da lese i lokalavisene at Gjermund Åsen har takket nei til å forlenge med Tromsø IL, dette til tross for at det etter hans eget utsagn ikke dreier seg om penger – men om spillestil. Taktikk og spillestil velges jo som kjent av treneren, altså Bård Flovik. Dermed har Bård Flovik akkurat kostet oss en av våre beste spillere. Er det økonomisk forsvarlig å tviholde på Flovik dersom spillerne forlater som konsekvens av at han er trener?

Spillerne er altså ikke fornøyde med spillestilen, og dette er akkurat det samme man kan høre fra publikum, som heller ikke gidder å gå og se på kampene på grunn av fotballen som leveres.

Tilskuertallene er katastrofale, det jeg hører fra venner og kjente som har sluttet å gå på kamp, er velkjente forklaringer – ingen ønsker å gå på kamp for å se laget legge seg bakpå og slippe inn fire mål uten å ha prøvd på eget spill engang.

Tilskuersvikten gjør at Tromsø IL styrer mot et underskudd på cirka 2 millioner kroner i forhold til budsjettert tilskuertall.

Sammenligner man Nilsen-effekten mot Flovik-effekten på tilskuertall, kan man se at TIL i 2007 hadde et snitt på 6.052 tilskuere, mens vi nå altså ti år senere er nede i 3.283.

Bård Floviks depressive antifotball jager altså tilskuerne bort fra tribunene. Faktisk er det ikke nødvendig å ha økonomiutdannelse for å forstå at en eventuell sparking av Flovik kan betale seg selv i form av økte tilskuertall, slik at de pengene man bruker på hans sluttpakke vil man da få igjen ved at tusener av tilskuere vil komme tilbake til Alfheim. Det er enkel og grunnleggende matematikk.

Rent sportslig er dette katastrofe. Økonomisk er det katastrofe. I forhold til omdømme og stolthet er dette katastrofe!

Med tap mot Molde kan Tromsø IL ligge på nedrykksplass etter helga, og det er faktisk Bård Flovik som har hovedansvaret for dette. Det er han som tar ut laget. Det er han som legger opp taktikken.

Det er hans ansvar å motivere spillerne, det ligger i trenergjerningen å sørge for at spillerne er tilstrekkelig jazzet opp til å levere varene. Her har Bård Flovik sviktet gang, på gang. Spillerne ser ofte ut som de heller skulle ønske de var på Bobbos storkiosk og spiste en landgang.

Utrolig nok kan man 13. juni lese i lokalavisene at i styret er ikke trenerbytte noe tema. Dette er jo hårreisende. På supporterklubben Isbergets nettsider kan man lese at de på onsdag har hatt et styremøte der isbergets styre har hatt møte med Svein Morten Johansen, hvor de har luftet at den siste tids resultater har vært altfor dårlige.

På Isbergets egne facebooksider flommer det over av kritikk mot Bård Flovik. På avisen Tromsøs chatsider på kampdag er 90 prosent av kommentarene relatert til at Flovik bør byttes ut og forskjellige forslag til hvilke andre trenere man kan ansette i stedet.

Bård Flovik har rett og slett slitt ut hele Tromsø som by, selv folk som ikke er så interesserte i fotball er lei, dette går på stoltheten løs nå!

Nå må dette være nok! Taper TIL mot Molde i helga forventer jeg at det første jeg leser i avisen på mandag er at Bård Flovik har fått sparken!