«Alle skal ha frihet og mulighet til å leve det kulturlivet de ønsker»

Når Arbeiderpartiet sier at vi skal gjøre kultur tilgjengelig for alle, mener vi at du skal få sjansen til å heie på byens fotballag fra tribunen, ikke bare rope ”Yes” når du ser instagramposten om seier.

INNLEGGSFORFATTER: Eirin Kjær 

meninger

Musikk skal ikke bare være tilgjengelig fra Spotify på bussen på vei til skolen, du skal også ha muligheten til å dra på festivaler og konserter. I dag er det dyrt for mange ungdommer.

Arbeiderpartiet har nå lagt fram det nye kulturløftet som gjør kultur lettere tilgjengelig for ungdom, og som løfter opp vårt flotte kulturliv. Kultur skal være for alle, uansett hvem du er og størrelsen på lommeboka. Fordi vi mener at alle skal ha frihet og mulighet til å leve det kulturlivet de ønsker.

Med et nytt nasjonalt kulturkort for ungdom, vil flere få oppleve mer idrettsarrangementer, konserter og utstillinger til en billigere pris. Det er noe vi i Arbeiderpartiet vil innføre i hele landet. Å gi et kulturløft til ungdom har ikke vært en prioritert sak de siste fire årene.

Siden Frp- og Høyreregjeringen tok over i 2013 har det ikke vært noe nytt kulturløft, kun brutte løfter. Kulturopplevelser har blitt dyrere, de store satsingene har uteblitt og færre får oppleve kultur til daglig. Når Frp- og Høyreregjeringen prioriterer skattekutt til Norges aller rikeste, og finansierer dette med kutt fra ungdomskultur, da er det på tide med en ny retning for landet vårt.

Arbeiderpartiet vil ikke bare innføre et nytt nasjonalt kulturkort for ungdom, men også satse mer på arenaer som UKM, flere plasser i kulturskolen og øke støtten til festivalene.

Utdanning og arbeid gir oss noe å leve av. Sene kvelder med gode venner på konsert, søndager med familien på skistadion og ettermiddager med bestemor på museum er noe å leve for. Vi skal ha både noe å leve av og for. Slik skaper vi en bedre fremtid sammen og sørger for at alle skal med!