Fremskrittspartiet har i mange år kjempet for dyrepoliti i hele landet. Etter at Fremskrittspartiet kom i regjering ble endelig dyrs rettigheter satt på dagsorden, og allerede i 2015 kom det prøveprosjekt med dyrepoliti. Norges første dyrepoliti ble opprettet i Sør-Trøndelag. Senere samme år fulgte Rogaland etter, og nå i 2017 har også Østfold fått bevilget penger til å opprette dyrepoliti.

En av årsakene for at Fremskrittspartiet ønsker dyrepoliti, er fordi man frykter at tallene for mishandling av dyr er mørke, siden sakene alt for sjeldent blir prioritert av politiet. Vi mener det vil være lettere å få avklart slike saker om man fikk et eget dyrepoliti, som en enhet, og dermed ikke beholdt den samme ordningen som vi har i dag, nemlig at både politiet og mattilsynet må ivareta disse sakene sammen.

Forskning viser at vold mot dyr i mange tilfeller kan føre til vold mot mennesker. For eksempel ble det etter kun kort tid etter opprettelsen av dyrepolitiet i Trøndelag ble en 19 år gammel mann pågrepet etter å ha kvalt og flådd naboens katt. Ringvirkningen av pågripelsen var at politiet fant illustrasjoner som seksualiserte barn. Nettopp på bakgrunn av slike episoder mener vi i Fremskrittspartiet at man ved å få på plass dyrepoliti ikke bare ivaretar dyrenes rettigheter, men også ha en mulighet til å forhindre eventuell vold og overgrep i fremtiden.

Ved å ha et dyrepoliti som fungerer vil kriminalitet mot dyr i større grad kunne avdekkes, anmeldes og etterforskes da disse sakene ikke trenger å krige om politiets prioritet. Samtidig kan dette fungere avskrekkende da politiet faktisk har ressurser til å ta hånd om sakene.

Fremskrittspartiet gir seg ikke med dette og vil arbeide for å få til dette over hele landet. En naturlig plass vil være å få det til Tromsø. Tromsø er en by med arktisk klima og generelt små boenheter. Hvordan dyra har det i Tromsø kan gjenspeile mye av hvordan landsdelen for øvrig behandler sine eller andres dyr.