KULTUR: i 2014 var denne gjengen på Troms Eldrefestival. Kultur var en av sakene som ble tatt opp i paneldebatten som ble arrangert av Pensjonistforbundet Troms. 
Foto: Lars Johnsen

KULTUR: i 2014 var denne gjengen på Troms Eldrefestival. Kultur var en av sakene som ble tatt opp i paneldebatten som ble arrangert av Pensjonistforbundet Troms. Foto: Lars Johnsen

«Partiene ble utfordret på Pensjonistforbundets kjernesaker»

Debatt

Tirsdag 29. august arrangerte Pensjonistforbundet Troms en paneldebatt med invitasjon av ti politiske partier.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Av disse møtte åtte av partiene opp. Partiene Rødt og Venstre uteble. Media var invitert, men møtte ikke opp. Debatten ble dyktig ledet av generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Normann.

Partiene ble utfordret på Pensjonistforbundets kjernesaker som, forhandlingsrett på pensjon, god kommuneøkonomi, pensjonsslippen fra NAV på papir, enerom på sykehjem, den kulturelle spaserstokken, aktivitetssentre og velferdsteknologi.

Partiene fikk anledning til å gjøre rede for sine standpunkter hver for seg uten avbrytelser og debatt. Det ble en ryddig og opplysende seanse med begrunnede innlegg fra partiene.

Debattlederen ville høre hvordan tiltakene skulle finansieres. Skattelette, eiendomsskatt og nedkorting av pensjonen ble også debattert. Alle, unntatt ett parti, signerte på oppropet «Jeg vil se slippen min», aksjonen Pensjonistforbundet har satt i gang.

Det hadde møtt fram en lydhør forsamling pensjonister som stilte spørsmål til panelet om eiendomsskatt, kompetanse i eldreomsorgen, velferdsteknologi, midler til renovering og bygging av sykehjem.

Pensjonistforbundet har fremmet 6 krav i valgkampen og bedt partiene på Stortinget om svar på disse. Ved å gå inn på Pensjonistforbundets hjemmeside, www.pensjonistforbundet.no kan du lese hva partiene svarer.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: