Debatt

«Kan vi stole på Ap?»

Jeg viser til et innlegg på Nordnorsk debatt fra Cecilie Myrseth og Espen Barth Eide med overskriften «Dedikert helikopterstøtte til Bardufoss med Ap».

Helga Marie Bjerke. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

meninger

Først vil jeg understreke at det er positivt om Ap i Stortinget ombestemmer seg når det gjelder bevaring av Bardufoss som Helikopterbase. Men partiet har jo rotet dette skikkelig til for seg selv.

De stemte med regjeringen når LTP var til behandling i Stortinget den 15. november 2016. De har hatt flere anledninger senere til å rette dette opp, men stemte ned et forslag fra Sp, SV, V og KrF så sent som i juni i år.

Jeg og Troms KrF reagerer også på at Ap nå i flere måneder skylder på H og Frp og ikke tar inn over seg at det er de som har stemt slik at det ble flertall både for å flytte helikoptrene fra Bardufoss til Rygge og å legge ned Andøya. Her må faktisk Ap ta sin del av ansvaret og ikke bare skylde på regjeringen!

Men mest av alt reagerer jeg på at de i sitt innlegg på Nordnorsk debatt sier «En stemme på partiene som har valgt seg Erna Solberg som statsministerkandidat er en stemme til å fjerne helikoptrene.»

Dette er grov undervurdering av V og KrF som har vært helt klar i disse sakene, rett skal være rett!

Som sagt – det er bra om Ap snur, men jeg savner at dette blir bekrefta av Anniken og Jonas før valget. Signaler om en ny vurdering holder ikke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger