Til tross for at partiet i valgkampen og gjennom partiets alternative Nasjonal Transportplan lovet milliarder av kroner mer enn regjeringen til fremskyvning av diverse veiprosjekter, foreslår ikke å bruke én krone mer på veibygging enn regjeringspartiene i sitt 2018-budsjett.

Tvert om foreslår de å kutte 60 millioner kroner i budsjettet.

Konkret foreslo Arbeiderpartiet i sin alternative NTP 5,1 milliarder kroner i første periode til en mulig fremskyvning av totalt 27 prosjekter, med en totalramme på ca. 55 milliarder kroner. Dette var i seg selv et oppsiktsvekkende og et lite realistisk grep fra det gamle styringspartiet på venstresiden.

Det bidro til å skape falske forhåpninger i mange lokalsamfunn når man lover prosjekter for 55, men legger bare inn 5 milliarder. Vi påpekte denne manglende realismen i valgkampen, og nå leverer de ikke på sine egne beløp engang.

I Troms forlater de nå lovnaden om å forskyve frem oppstart av blant annet E8 Riksgrensen – Skibotn del II og E6 Nordkjosbotn – Hatteng.

Foruten veiprosjekter foreslo AP i sin alternative NTP å fremskynde en rekke skredprosjekter. Den årlige kostnaden for dette er 413 millioner kroner i perioden 2018 til 2023. Likevel setter AP kun av 100 millioner kroner til dette formålet i sitt 2018-budsjett.

De har med andre ord ikke som ambisjon å oppfylle sine valgløfter på skredsikringsområdet heller.

I Troms gjelder dette E6 Kvænangsfjellet sør.

Arbeiderpartiet viser at selv i opposisjon hvor man står mye friere kan man ikke engang stole på deres løfter. Høyre sa i valgkampen at velgerne kunne glemme de veiløftene AP kom med, fordi de manglet troverdighet.

Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett gir oss rett. De bryter sine veiløfter! Dette er enda et eksempel på det linjeskiftet som har skjedd under Støres ledelse av AP.

Når AP lover nye prosjekter, uten å legge ved penger, blir det en helt verdiløs transportplan. Poenget med å legge frem en nasjonal transportplan er å prioritere. Det poenget har AP glemt.

Høyre, Frp, Venstre og KrF har sammen levert tidenes mest ambisiøse Nasjonale Transportplan. Vi skal bruke 1.000 milliarder over de neste 12 årene. I det fremlagte 2018-budsjettet fortsetter vi den store satsingen med ytterligere påplussing av budsjettet.

Vedlikeholdsetterslepet går ned, nye forbindelser ferdigstilles, nye planlegges og nye vil om kort tid komme gjennom denne store satsingen.

Selv når Arbeiderpartiet øker skattene for norskeide virksomheter og folk flest med over 8 milliarder kroner, klarer de ikke å prioritere valgløftene de kom med for få måneder siden.