(Foto: grafikk: Knut Godø)

Foto: grafikk: Knut Godø

«Digital radio, ikke bare i Norge»

Debatt

Det er mange meninger om DAB og digitalisering av radio.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Kjell Sundfær har et leserinnlegg på trykk i iTromsø 22.november, men det er behov for å korrigere noen av opplysningene for å betrygge Sundfær og andre.

DAB er en teknologi det satses på i Europa og det er ikke bare Norge som går mot digitale radiosendinger. Sveits gjorde nylig et vedtak som gir grønt lys for slukking av FM-sendingene for radio, og er sammen med Storbritannia, Danmark, Tyskland og Nederland land som alle har godt utbygde DAB-nett.

DAB+ er teknologien disse landene satser på. For mange er nettradio et veldig godt alternativ for radio-lytting, men nettradio kan ikke bære landets radiosendinger alene. Kringkastet radio, som DAB, er mer stabilt i beredskapssituasjoner.

Vi kan også betrygge leserne om at DAB-sendere har god rekkevidde, blant annet er det like god dekning for alle de 15 riksdekkende NRK-kanalene med ca. 1000 DAB-sendere, som NRK P1 alene hadde med ca. 1200 FM-sendere.

Dette skyldes at DAB sender på en måte som gjør at man kan nyttegjøre seg refleksjoner i terrenget, i motsetning til FM hvor refleksjoner skaper problemer.

Lyttere som trenger tips og råd om digital radio kan stille spørsmål på radio.no eller via NRKs publikumsservice på 23047000.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: