NRK- og P4-eide Digitalradio Norge leder an i propagandaen om fortreffeligheten til DAB, noe som rett og slett ikke er riktig, da lydkvaliteten vil bli forringet og et begrenset geografisk område blir dekket i forhold til FM-sendingene.

Har verken sett eller hørt at vi, befolkningen, har ytret ønske om å forlate FM for å gå til denne gamle, sære teknologien DAB.

Hvor man enn er i verden, det være seg ørkenen i Sahara, Canada, Dubai, USA, Afrika, Afghanistan, Thailand, Kina og så videre – ja, i hele verden er det bare å ta opp sin FM-radio og slå på og du vil få inn radio med tale og musikk.

Men ikke i vårt lille land Norge. Koselig hva? Og det er det eneste landet i verden uten riksdekkende FM-nett.

FM er en verdensstandard. Lille Norge skal nå fortelle verden at den må digitaliseres ved hjelp av en gammel teknologi som DAB. Nå er en “+” kommet til DAB-en, siden teknologien er så gammel at man må pynte bruden.

Siden DAB-sendingene går på den doble frekvensen av FM-sendingene blir rekkevidden halvert. Og da blir arealdekningen bare en fjerdedel av FM-sendingene!

Resultater er at man må ha mange flere DAB-sendere for å dekke samme geografiske område som en FM-sender dekket. Energiforbruket økes betraktelig i disse grønne tider.

Streaming fra nettet er allerede her, og rett rundt hjørnet ser vi 5G komme fossende slik at alle vil få sine radiobehov dekket i nær fremtid. Det er bare å sitte stille å høre på FM til ny digital overføringsteknikk er etablert.

Er det ingen politikere som ser galskapen ved nedstengningen av vårt riksdekkende FM-nett? Ser at til og med tegneserien Pondus har sett galskapen ved denne nedstengning.

Her oppfordrer jeg at både Møre og Romsdal samt Troms og Finnmarks-benken tar saken opp i Stortinget. Det er ikke for sent! Vis nå et initiativ i sakens anledning!

NRK sin utrolige bruk av lisenspengene våre til tvangsinnføring av DAB øker utgiftene og da er en lisensøkning om hjørnet. Med andre ord en DAB-avgift er født. Jeg sitter igjen med en følelse at NRK-sjefen egentlig heter Kim Il Eriksen og har DABet seg ut!

Men nå skal Medietilsynet se på NRK sin generelle virksomhet og da håper jeg at nedleggelse av riksdekkende FM-nett blir et tema.