Et tog passerer døde reinsdyr som ligger ved siden av jernbanesporet ved Kvalforsbrua mellom Eiterstrøm og Mosjøen på Helgeland. 

            (Foto: Foto: John Erling Utsi / NTB scanpix)

Et tog passerer døde reinsdyr som ligger ved siden av jernbanesporet ved Kvalforsbrua mellom Eiterstrøm og Mosjøen på Helgeland. Foto: Foto: John Erling Utsi / NTB scanpix

«Dyretragedien på Nordlandsbanen»

Debatt

Nyheten om flere tragiske dyrepåkjørsler på Nordlandsbanen strømmer inn i stuene våre via TV-skjermen, og vi sitter og lurer på, kunne dette vært unngått.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Har det bestemte inntrykk at det er anstrengt økonomi som er årsaken til at det mangler gjerde på blant annet denne aktuelle strekningen.

Denne problemstillingen kommer i et enda mere tragisk lys når de som følger litt med i den offentlige debatten, registrerer at det bevilges 10 talls millioner i konsulentmat og byråkrati for atter en gang å utrede flere banestrekninger i Nord-Norge, hvor Nordnorgebanen er et av alternativene.

Det er egentlig utrolig at dyr blir påført til dels unødvendige lidelser på grunn av utrolige feilprioriteringer.

Til ihuga jernbaneforkjemperne i Troms vil jeg også nevne at Nordlandsbanen sine lokomotiver fortsatt har dieselmotorer som fremdriftsmiddel.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: