Politikere fra Høyre og Fremskrittspartiet er i disse dager kommandert ut for å skrive leserinnlegg i lokalavisene om hvor flinke regjeringen er til å følge arbeidslinja. Mange hever øyenbrynet over dette merkelige propagandatiltaket. Det er det god grunn til.

For hva er arbeidslinja? Arbeidslinja er det vi kaller en politikk som stimulerer friske og arbeidsføre folk til å arbeide fremfor å gå hjemme. Gjør din plikt, krev din rett, som det heter i et gammelt slagord i arbeiderbevegelsen. Arbeidslinja sørger for verdighet, selvrespekt og at folk er i stand til å forsørge seg selv. Den sørger også for høy sysselsetting, høy produktivitet og stor verdiskapning i landet vårt.

Men hvis Høyre og Fremskrittspartiet mener det er viktig å holde folk i arbeid, hvorfor øker de da kontantstøtten, reduserer antallet barnehageplasser og gjør barnehagene enda dyrere? Denne politikken er en klar invitasjon til folk om å holde seg hjemme i stedet for å gå på arbeid.

Likeledes må vi spørre oss om hvorfor de strammer inn på permitteringsregelverket i arbeidslivet? Konsekvensen av innstrammingen er at kostnadene for bedriftene dobles, og mange sier opp sine ansatte. Mange bedrifter synes det nå er blitt så risikabelt å ha egne fast ansatte at de heller satser på innleid arbeidskraft.

I regjeringserklæringen slår Høyre og Fremskrittspartiet seg på brystet og konstaterer at «regjeringen vil løfte konkurransekraften for næringslivet i fastlands-Norge, slik at det skapes flere trygge arbeidsplasser». Men nå meldes det at tusenvis av arbeidsplasser i varehandelen står i fare hvis regjeringens forslag om å heve momsgrensen for netthandel går igjennom. Mener regjeringen at forslaget om å heve momsgrensen fører til at det skapes flere trygge arbeidsplasser i Norge?

Den ideologien regjeringen følger i arbeidspolitikken og sosialpolitikken, går i mot arbeidslinja. Den vil ikke føre til at flere kommer inn i arbeidslivet. Nå som arbeidsledigheten er i ferd med å øke, hadde det vært på sin plass med flere målrettede tiltak. Men nei, i stedet kuttes 1000 tiltaksplasser i neste års statsbudsjett. I regjeringen er man mest opptatt av hvordan de kan spare penger som de kan bruke til å kutte skatt. Arbeid til alle kommer dessverre langt ned på prioriteringslisten.