Skal man forstå hva en regjering ønsker, er det ikke nok å trekke ut ett forslag fra statsbudsjettet. Det er det Liv Arum, generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon gjør. Hun isolerer regjeringens forslag til omlegging av barnetillegget til uførepensjonister og sier at det «går ut over barna».

MEN: Omlegging/reduksjon på ett område må sees i sammenheng med styrkninger på andre områder. I samme budsjett foreslår regjeringen: Å bevilge 112 millioner kroner til redusert foreldrebetaling i barnehager, øremerket familier med lave inntekter. Å øke grunnstipendet fra 2000-3000 pr måned til elever som har foreldre med svak økonomi, i videregående skole.

Noe av det viktigste vi gjør som politikere er å gi barn og unge en trygg og god oppvekst.

Regjeringen tar på alvor at mange barn vokser opp i familier med svak økonomi, som medfører at barna ikke kan delta på viktige sosiale arenaer. Barnefattigdom er satt på dagsorden i regjeringserklæringen. I budsjettet har regjeringen fulgt opp og styrket innsatsen med flere tiltak rettet mot barn og unge som vokser opp i familier med svak økonomi. I 2014 ble det innført en nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom, som videreføres og styrkes i 2015. Ordningen bidrar til at barn og unge som lever i familier med svak økonomi kan delta i fritidsaktiviteter og at deres familier kan få tilgang til ferieopplevelser.

Regjeringen er opptatt av gode oppvekstkår for barn og unge og står ved det den har sagt i regjeringserklæringen. De som er for syke til å jobbe, skal sikres en anstendig og forutsigbar inntekt. Det gjelder også levekårene til barna i disse familiene.

Barnetillegget til uførepensjonister som forsørger barn under 18 år, fjernes ikke. Barnetillegget standardiseres og blir likt barnetillegget som gis til de som får arbeidsavklaringspenger og dagpenger. Regjeringen foreslår disse endringene fordi dagens regler er meget kompliserte og fordi dagens ordning ikke gir intensiver til å prøve seg i jobb igjen. Det blir ulønnsomt å jobbe, fordi uavkortet barnetillegg i tillegg til uførepensjon gir mer økonomisk uttelling enn ordinært arbeid.

Det aller viktigste tiltaket mot fattigdom er å legge til rette for at flere som har helt eller delvis arbeidsevne, kommer i jobb. Det er det beste for mor og far, og det er det beste for barna.