Et godt arbeidsmiljø kommer ikke av seg selv. Det krever at det dyrkes fram av fellesskapet, pleies og tas vare på og at ansatte føler seg verdsatt. Når man lykkes kan du høste arbeidsglede, motiverte medarbeidere, lavt sykefravær og en organisasjon som skaper engasjement og resultater. Gleder du deg til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien?

Entusiasme!

Har du kjent etter hva som er din pasjon og som gir deg glede på jobben din? Hva det er som inspirerer deg og kanskje også utfordrer deg? For meg handler arbeidsglede om indre motivasjon, og den energien som ligger i selve arbeidsutførselen. For å løse ut denne energien må vi få dekket to grunnleggende behov: oppleve mestring og å ha innflytelse på eget arbeid. Disse faktorene gir energi og engasjement, det styrker entusiasmen og gleden til å ta fatt på arbeidsoppgavene. Det å kunne være med å påvirke egen hverdag, ha kontroll på oppgavene og få tilbakemelding på det du gjør styrker selvfølelsen.

Gleden og entusiasme mener jeg ligger i det å få brukt sine egenskaper og talent på en best mulig måte der man jobber. Få lov til å være med å gjøre en forskjell, gi sitt bidrag og føle at du gjør noe meningsfylt. Dette handler ikke om hvilket yrke du har, men om hvordan du utfører ditt arbeid. At du leverer kvalitet, er stolt og er opptatt av å innfri forventninger i den jobben du gjør. Jeg er opptatt av å ha en indre drivkraft og ønske om og stadig utvikle seg selv. Budskap er å våge være nytenkende og utviklende i alle de elementer som er med på å forme det du skal gjøre. Vær uredd, utradisjonell og lage det morsomt.

Laget mitt og meg!

I mitt hode er en arbeidsplass som et fotball lag. For å lykkes som lag kreves det samhandling, trening og et genuint ønske om å spille de rundt deg gode. For å ta ut ditt potensiale handler det om to hovedfaktorer, nemlig trygghet og tilhørighet. Å kjenne hverandre og vite hvem som kan bidra med hva på arbeidsplassen. Få frihet under eget ansvar, kunne være med å bestemme selv og påvirke arbeidsprosesser. Mestringsgleden hvor du føler at du fikser de arbeidsoppgavene du skal utføre, skaper trygghet.

Anerkjennelse i form av å føle seg sett og hørt, dette skaper tilhørighet og eierskap til arbeidsplassen. Synliggjør fellesansvaret for å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø som fremmer indre vekst på arbeidsplassen. Vi må ha spillere i alle posisjoner, spisskompetanse i alle ledd og bredde i form av tvilling- kompetanse slik at vi reduserer vår sårbarhet ved skader eller sykdom. For å oppnå resultater må vi ha en målsetning, som alle har et eierforhold til, hvor alle får bidra med sitt talent.

Du kan gjøre en forskjell!

Vi må ha kjennskap til strategien vi skal jobbe etter, se foran oss en realistisk tidshorisont og evaluer underveis de steg vi tar. Når jeg øver og jobber med egenutvikling, blir jeg bedre. Når jeg blir bedre blir også laget bedre. Arbeidsplassen skal være med å fremme god helse. Det å være en del av et lag med stor takhøyde internt og lojalitet utad er en viktig faktor for meg. Du kan ikke endre noen andre, men du kan bestemme deg for hvordan du vil håndtere omgivelsene dine. Vet du, du kan selv være med å gjøre en forskjell på laget ditt. Å være på et lag er å bruke sin kompetanse, til lagets fordel og samtidig bidra til å spille de andre gode. Alene kan du være sterk, men sammen er vi uovervinnelig.

Jeg er full av energi etter en deilig ferie, og gleder meg over å være «back in business» og klar til en spennende høst!