Kommentaren

«Flåsete om flyseteavgiften»

Høyre gikk på sitt landsmøte denne helga langt i å fjerne alt som kunne skape vanskeligheter for dem i valgkampen. Selv avgiften de innførte som kostet Østfold 1.000 arbeidsplasser blir nå forsøkt omgjort.

Debatt

«Likestillingen trenger en ny regjering»

På denne 8. mars-dagen har vi hatt Høyre- og Frp-regjering i snart fire år. Den har brukt tiden sin på å sette likestillingen i revers. Det er under 200 dager igjen til stortingsvalget. Når du stemmer, stem før økt likestilling!

Debatt

«Sykepleiernes arbeidsforhold»

8. mars – den internasjonale kvinnedagen, som ble etablert for å underbygge kvinners rettigheter og støtte opp om allmenn stemmerett for kvinner, har fortsatt sin berettigelse.

Vi krever likestilling – også i norske fengsler

Ifølge en undersøkelse gjennomført av World Economic Forum i 2015 var Norge på andreplass over likestilte land i verden, kun slått av Island. Dette stemmer kanskje for folk flest, men for kvinnelige innsatte i norske fengsler oppleves ikke alltid likestillingen som reell.

«Tvangspartiene»

Regionreformen er Venstres og KrFs ektefødte barn. Den kom til verden som et resultat av kommunereformen som Høyre og Frp er i ferd med å tvinge igjennom.

«Slitne foreldre kjemper år etter år mot systemet og byråkratiet som ikke tar barnas deres på alvor.»

Altfor mange barn med rett til spesialundervisning får verken et godt faglig tilbud eller inngår i et sosial fellesskap. Det koster samfunnet dyrt.

«Folket overkjøres med bompenger»

Etter å ha lest partiprogrammene lurer jeg på om det er mange som kjenner seg igjen i at dem har stemt på de bompengene som kommunestyret ønsker å innføre?

Sett fra sidelinja

«Alle som digger skihopp er fra og med nå nazister»

Er den nasjonale hopphelten Bjørn Einar Romøren den nye Joseph Goebbels? Nei, mener vår faste spaltist Ketil Steigen.

På forsiden nå
På forsiden nå

Forventer snøskred i dag

I dag er det meldt faregrad fire for ras, noe som innebærer stor skredfare.

Lærermangel i Nord-Norge

De ti neste årene vil Nord-Norge trenge minst 4.000 nye lærere. I tillegg er andelen ufaglærte høyere i nord enn resten av landet. 

På forsiden nå

Sjarmerende gangstere fra Dalen

Årets Tindtrollrevy har flere godbiter, men vinner mest på sjarm.

Det blir færre fakulteter ved UiT, men hvor mange er ikke avgjort

Universitetsstyret ved UiT bestemte mandag at det skal ses nærmere på alternativet for færre fakulteter ved universitetet.

Debatt

Bukta-sjefen: «Ting som koster penger kan ikke være gratis»

Å dele ut gratisbilletter til profilerte personer kan være et billig triks.