Det kan synes som om svært mange lener seg tilbake i påvente av at kommunen skal komme å feie for våre dører. Dette blir feil. Det jeg mener er at vi alle både kan og skal bidra for å få bukt med et felles problem. Dette fordi problemet er så stort, at kommunen med dets mannskaper og utstyr ikke har mulighet til å «rengjøre» byen alene.

Jeg bor selv i sørbyen og går og sykler langs Strandveien hver dag. Jeg både ser og føler problemet på kroppen. Ikke minst når bussene og tungtrafikken kommer kjørende. Det er spesielt store kjøretøy som virvler opp sand og støv, og der du bokstavelig talt befinner deg i en støvsky.

Det er her kommunen bør ta tak ved å sørge for at spyling og rengjøring blir organisert. En årlig ruskenaksjon? I brev og mail/annonsering til byens borgere og ikke minst til næringslivet så må det oppfordres og kanskje pålegges til spyling og rengjøring av fortau og veiskulder foran egen eiendom. Slik rengjøring må bli like naturlig som snømåking om vinteren. Dette er noe som det må være fokus på hele tiden.

Jeg ser at Tromsø kommune ved Ragni Løkholm Ramberg vil ha mindre piggdekk-kjøring. Det er ikke her hovedproblemet ligger. Problemet ligger på fortau og veiskulder i form av tonnevis med strøsand og støv. Det er dette som må bort. For å si det litt humoristisk. Hvis stua er støvet og skitten, så er det vask som gjelder, og ikke ferdselsforbud.

Jeg etterlyser derfor et langt større engasjement fra byens borgere og ikke minst fra næringslivet i Tromsø, samt at Tromsø kommune kan organisere og koordinere nødvendig tiltak.