Rapporten fra delingsutvalget, som vurderer effekter av delingsøkonomien, konkluderer med at flere produkter er mer brukervennlige og billigere gjennom tjenestene i delingsøkonomien. Derfor bør vi forberede økonomien så godt vi kan, og fremfor å se bort fra mulighetene dette kan gi og stoppe utviklingen. LO og andre arbeidstakerorganisasjoner er som vanlig reaksjonære og drar i bremsen også på dette området.

Delingsøkonomi er formidling av varer og tjenester ved hjelp av formidlingsselskaper på internett. Airbnb og Uber er blant de mest kjente selskapene. Utvalget mener delingsøkonomien representerer positive muligheter for norsk økonomi, og kan gi gode samfunnsøkonomiske effekter.

Med flere aktører i markedet, styrkes også konkurransen og prisene reduseres. Samtidig kan forbrukerne få bedre service og informasjon om personene som leverer varen og/eller tjenesten. Fremskrittspartiet mener at delingsøkonomien gir vår økonomi store muligheter og at vi ikke må stoppe en utvikling som er på fremmarsj i Europa.

En av utfordringene knyttet til ordningen er imidlertid innkreving av skatt. Frp mener at vi må finne en løsning slik at aktører betaler skatt på lik linje med andre næringsdrivende. Ordningen skal ikke være en inngangsport for å unngå skatt.

Jeg er overbevist om at kjøp og salg av varer og tjenester innen delingsøkonomien har kommet for å bli. Frp mener at vi bør forberede den eksisterende økonomien og regelverket slik at vi kan sikre rettighetene til aktører og at de betaler skatt på lik linje med andre bedrifter. Vi kan ikke vente til vi henger etter resten av Europa.