Fremskrittspartiet har nå sittet i ledelsen siden 2013, og partiet har virkelig truffet spikeren på hodet i mange saker. En av sakene Fremskrittspartiet virkelig har slått igjennom på er satsingen på sikkerhet til alle landets innbyggere.

Vi i Fremskrittspartiet mener at alle har rett til å ferdes trygt hvor de selv bor, og at Norges befolkning blir utsatt for hverdagskriminalitet er helt galt. Derfor jobber vi på spreng for få denne statistikken ned ved å prioritere justisfeltet, noe tidligere regjeringer dessverre ikke har gjort.

Ifølge SSB var grov hverdagskriminalitet i 2015 gått ned med over en fjerdedel siden Fremskrittspartiet kom i regjering. Med Frp i regjering går kriminaliteten ned, og gjør oss dermed tryggere. Bedre prioriteringer av regjeringen gir resultater.

Fremskrittspartiet gikk til valg i 2013 med et løfte om å få hverdagskriminaliteten betraktelig ned, for å øke tryggheten til befolkningen av verdens beste land. I statsbudsjettet for 2016 økte Fremskrittspartiet bevilgningen med 163 millioner kroner, som tilsvarer rundt 350 nye politistillinger med virkning fra sommeren 2017.

Fremskrittspartiet slipper til nye tjenestemenn fra politihøgskolen som skal være mere synlig i gatene, for å holde våre gamle og unge trygge i verdens beste land. Dette skjer ved å prioritere mer på dette området enn tidligere regjeringer, og vite hvor pengene burde satses.

Under tidligere regjeringer var man nærmest garantert arbeidsledighet når man gikk ut av politihøgskolen, så en annen ting vi gjør er at vi gir helt fersk utdannede politibetjenter jobbgaranti. Med Fremskrittspartiet i regjering går 96 prosent av alle som eksamineres fra politihøgskolen ut i jobb. Grunnen til at 4 prosent ikke gjør det, er at de ikke vil flytte på seg i landet, der det trengs tilskudd av tjenestemenn. Noe som er litt dumt.

Tidligere regjering gjennomførte en snillistisk kriminalpolitikk, som gikk ut på å skåne de kriminelle i stedet for å fokusere på offeret. Dette har vi nå snudd rundt på. I Norge har vi bare hatt en kriminalomsorg, men ikke en offeromsorg. Med Fremskrittspartiet i regjering har fått gjennomslag for å innføre dette.

Fremskrittspartiet velger også å tenke nytt med bruk av fengselsplass i Norge. I 2014 var soningskøen i Norge på rundt 1300 mennesker, og det trengtes 500 nye fengselsplasser. Fremskrittspartiet forhandlet fram en leieavtale med Nederland som skaffet 242 nye soningsplasser for kriminelle umiddelbart, og køen ble nesten halvert over natten. Fremskrittspartiets problemløsning gir gode resultater.

Jeg mener dette er en av Fremskrittspartiets største bragder innenfor justis- og beredskapsområdet for å holde deg som innbygger i Norge trygg. Fremskrittspartiet jobber beinhardt hver dag mot et mål om å senke hverdagskriminaliteten og for å skape en trygg hverdag for folk flest.