Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

«Velferd skal være fellesskapets oppgave»

Debatt

SV har fem enkle krav til den kommende regjeringen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Vårt mål med stortingsvalget i 2017 er at Norge får et nytt flertall, en ny regjering og en ny politisk retning. Vi vil ha en regjering som har fokus på omfordeling, solidaritet, et sterkere fellesskap og lavere klimagassutslipp.

Valget i år handler om hva slags fremtid vi ønsker å skape for generasjonene som kommer etter oss. Vi vil ha et samfunn der forskjellene blir mindre og at færre barn må vokse opp i fattigdom.

Vi ønsker et samfunn der vi i fellesskap sørger for at alle har tilgang til gode barnehager, skoler og helsetjenester. Vi vil ha et samfunn der vi sammen tar vare på miljøet og reduserer klimagassutslippene.

SV stiller derfor 5 hovedkrav i ei eventuell forhandling om en ny rødgrønn regjering.

1. Øk barnetrygden. Ei kraftig og årlig opptrapping av barnetrygden i perioden, samt en ekstra målretting mot fattige familier.

2. Sårbare områder som Lofoten, Vesterålen, Senja, Møreblokkene, iskanten, polarfronten og uåpnede deler på norsk sokkel skal forbli uten oljevirksomhet.

3. Flere lærere. En nasjonal norm for lærertetthet. Maks 15 elever per lærer fra 1–4. trinn og maks 20 elever per lærer fra 5–10. trinn.

4. Profittfri velferd. Velferd skal være fellesskapets oppgave, og pengene skal komme innbyggerne til gode- ikke gå til profitt for eierne av kommersielle foretak.

5. Vi vil støtte et internasjonalt forbud mot atomvåpen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: