Aleksander Tokle Foto: Jon Terje Eiterå

Det er få ting man blir så tørst av som å besøke Ølhallen uten å kunne ta seg en øl.

Det er alltid artig å få være med bak kulissene og se fra innsiden hvordan ting skjer.

Mange turister benytter Mack sine guidede turer på bryggeriet for å få et innblikk i prosessen fra malt og humle til ferdig, skummende og deilig øl.

På turen fikk jeg snakket litt med en tysk vennegjeng som var nysgjerrige på hvordan øl brygges langt her nord.

Ettersom de kommer fra det som vel må kunne kalles ølkulturens hjemland, er de naturlig nok interesserte i øl.

Sammenlignet med andre gigantbryggerier i Europa, er Mack i Tromsø en fjert i en fotballhall.

Men diskusjonen om smaken på Mack-ølet rundt bordet i etterkant, vitner om at lokalbryggeriet når opp på det viktigste området - å lage godt øl.

Hva er ditt favorittøl?