Kokk Erik Lindstrøm viser hvordan maten tilberedes. (F.v) Leah, Mathilde, Mia Zheng, Eskil, Robin og Torje Foto: MAJA OLAUSSEN

Det har vært mye snakk om at den norske befolkningen legger fiskemiddagen bakerst i køen når middagen skal velges.

I dag har jeg fått inntrykk av at trenden muligens vil snu. Sikker er jeg ikke, men positiviteten blant de ansatte på Selnes SFO viser at det i alle fall er noen som bryr seg.

De sier de vil være gode rollemodeller for barna, og det er de også. Fordi de tar tak og gjennomfører noe svært få andre skoler gjør.

Les andre blogger fra Tour de Tromsø her.

Kokken Erik Lindstrøm forteller at nugatti og polarbrød er som å leve på isopor, og vi må vel si oss enig. For hvor mye sprekere føler man seg ikke etter å ha slukt en glad laks, enn en skive loff med sjokolade.

Man kan velge å innse at det er bedre, eller man kan la være. Jeg tror det er best om alle bare innser at sånn er det. Også må man slutte med alle unnskyldninger om at det er lettvint og godt med usunn mat. Fisk kan være like lettvint og ikke minst like godt.

Den timen jeg var på SFO på Selnes ble rå fisk på kort tid endret til et utsøkt måltid for 30 små sjarmtroll. I tillegg likte barna det de spiste. Fisk var ikke lengre fisk.

Nå var fisken blitt spennende, fordi de fikk hjelpe til og kunne lage "skattekisten" akkurat slik de ville.

Kanskje er det den oppskriften foreldre må følge for å få barna opptatt av et sunt kosthold. La de lage den selv.

Maja Olaussen Foto: Marius Hansen