torsdag 18.01 2018

Brudd i barnehageforhandlingene

Det er brudd i forhandlingene om ny arbeidstidsavtale i barnehagene.

Nortura skal kvitte seg med 300 ansatte

Kjøtt- og eggprodusenten Nortura er i gang med en omfattende prosess for å kutte kostnader. Konsekvensen blir at antall ansatte i selskapet skal kuttes med 300.

Sedelighetssiktet samfunnstopp suspendert fra styreverv

Den fengslede samfunnstoppen fra Troms som er under etterforskning for sedelighetsforbrytelser, er suspendert fra et av styrevervene han har.

Låneetterspørselen i Norge på stedet hvil

Låneetterspørselen fra både husholdninger og ikke-finansielle foretak var om lag uendret i fjerde kvartal 2017, viser Norges Banks utlånsundersøkelse.

Gunn Merete Lodes drapsmann utvises fra Norge

Danske Kim Poulsen løslates 14 år etter at han ble dømt for drapet på Gunn Merete Lode i 2001. Forutsetningen er han reiser fra Norge og aldri returnerer.

Tidligere gjengleder siktet i narkotikasak

En tidligere lederskikkelse i gjengen Young Guns er siktet i en grov narkotikasak i Vestfold, melder VG.

Elvestuen: Oljeleting ikke i strid med regjeringserklæringen

Nyutnevnt klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) tilbakeviser at utlysningen av 103 nye leteområder bryter med regjeringsplattformen eller Venstres politikk.

Undersøkelse: Tre av ti ordførere har opplevd trusler og trakassering

Tre av ti ordførere oppgir i en ny undersøkelse at de har mottatt trusler eller blitt trakassert i inneværende valgperiode.

For første gang er det flere snusere enn røykere i Norge

I fjor var 11 prosent av befolkningen dagligrøykere, mens 12 prosent snuste. Det er første gang det er flere snusere enn røykere, og tobakksbruken øker.

NHO: Et ran mot fellesskapet

Kriminalitet i arbeidslivet koster samfunnet 28 milliarder kroner årlig. – Et ran mot fellesskapet, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Overlevende og etterlatte får se Utøya-film først

Overlevende og etterlatte er de første som får se Erik Poppes film om terroren på Utøya. Leger og psykologer vil være til stede på de lukkede visningene.

Fylkesledere mener Venstre fikk for liten uttelling

Fylkesledere i Venstre mener partiet har fått for liten uttelling hva gjelder antall statsråder og tyngden på departementene de styrer.

Oslofjordtunnelen åpnet igjen etter dødsulykke

Oslofjordtunnelen er torsdag morgen åpnet igjen etter kollisjonen mellom et vogntog og en bil onsdag.

Ung kvinne skadd i brann på Frogner i Oslo

En kvinne i 20-årene ble alvorlig skadd i en leilighetsbrann på Frogner i Oslo. Brannen er slukket, og 16 personer er evakuert.

Eldre kvinne skadd i brann i Bærum

En kvinne fikk moderate skader i en brann i en boligblokk i Bærum natt til torsdag. To andre personer fikk i seg røyk.

Vannet flyter forbi isproppen i Driva 

Arbeidere har fått hull på snø- og isdemningen over elven Driva i Oppdal. Entreprenøren håper de evakuerte raskt kan flytte hjem.

Blågrønt flertall på fersk måling – Høyre over 30 prosent

En regjering av Høyre, Frp og Venstre styrer nå landet, og på en ny meningsmåling får de tre partiene flertall på Stortinget. For Ap er målingen nok en nedtur.

onsdag 17.01 2018

Opptur på Wall Street

Ivrige investorer sendte Wall Street rett til værs onsdag. Industriindeksen Dow Jones endte for første gang på over 26.000 poeng.