Arkivbilde av terrorsiktede Anders Behring Breivik fra et fengslingsmøte i rettssal 828 i Oslo tinghus 6. februar 2012. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arkivbilde av terrorsiktede Anders Behring Breivik fra et fengslingsmøte i rettssal 828 i Oslo tinghus 6. februar 2012. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Breivik sier han tror på Odin

Oslo (NTB): I et brev terroristen Anders Behring Breivik har sendt til flere medier, sier han at han tror på Odin og at ikke er, og aldri har vært, kristen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

«Det er få ting i verden som er mer patetisk enn Jesus-skikkelsen og hans budskap, og jeg har alltid foraktet den svakheten og den internasjonalismen som kirken representerer» skriver Breivik blant annet i brevet.

Journalist og forfatter Øyvind Strømmen tror Breiviks tro på Odin kan forandret bildet av ham som en «kristen terrorist», skriver Dagen.

– Å se på ham som en kristen terrorist har aldri vært spesielt treffende. Det bildet er feil på alle punkter og er preget av folk som ikke hadde satt seg inn i ideologien han la fram i manifestet, sier Strømmen.

Han understreker at Breivik i sitt manifest er opptatt av å forsvare kristenheten og den kristne verden, ikke religionen kristendom, mot islam.

– I brevs form har han skrevet mye om Quisling, og gått mer i retning av tradisjonell nynazisme enn før, sier forfatteren. (©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: