Rema 1000 dytter Lerums syltetøy ut av hyllene.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Rema 1000 dytter Lerums syltetøy ut av hyllene. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Rema 1000 vil ikke lenger selge Lerum syltetøy i sine butikker.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Rema 1000 vil ikke lenger selge Lerum syltetøy i sine butikker. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lerum-syltetøy på vei ut av Rema-butikkene

Oslo (NTB): Etter at Rema 1000s «ølstrid» så vidt har lagt seg, har syltetøyprodusenten Lerum og flere andre leverandører fått beskjed om at de blir droppet fra butikkhyllene.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Administrerende direktør Trine Lerum Hjellhaug i Lerum bekrefter overfor NRK at deres syltetøy forsvinner fra Rema-butikker landet over. Saften fra samme leverandør skal derimot fortsatt bli å finne.

– Vi mister all leveranse av Lerum syltetøy. Det synes vi er trist og leit. Konkurransen er slik, og vi må bare forholde oss til det og utvikle nye og gode produkter, sier Hjellhaug.

Beskjeden får de samme dag som statsminister Erna Solberg (H) besøker Lerums fabrikkanlegg på Kaupanger i Sogn.

Rema 1000 har sagt at kjeden ønsker å knytte seg tettere til noen leverandører og kutte ut andre. Nylig ble det bråk hos ølprodusenten Mack da butikkjeden sa at den ville satse på større butikkplass for lokale ølsorter på bekostning av mer etablerte merker.

Også en rekke andre kjente merkevarer blir borte fra Rema-hyllene framover. Ifølge Aftenposten gjelder dette blant annet Uncle Bens-produkter, sauser fra Knorr, godteri fra Haribo og Ajax rengjøringsspray. (©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: