Det er forferdelig at sånne ting skjer. Men det ville være feil å si at det kommer helt overraskende, sier KrF leder Knut Arild Hareide. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det er forferdelig at sånne ting skjer. Men det ville være feil å si at det kommer helt overraskende, sier KrF leder Knut Arild Hareide. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hareide sier vold og tvang på koranskoler er forferdelig

KrF-leder Knut Arild Hareide sier det totalt uakseptabelt at ungdom sendes på koranskoler i utlandet der det utøves tvang og vold. 
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Vi har denne uken hørt historier om ungdommer som blir slått, lenket fast og sperret inne. Det er forferdelig at sånne ting skjer. Men det ville være feil å si at det kommer helt overraskende, sa Hareide da han åpnet KrFs landsstyremøte fredag.

KrF-lederen tok til orde for å styrke barnevernet, og roste regjeringen for å ville se på lovendringer. Torsdag fortalte integrerings- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) at det kan bli aktuelt å inndra passet til ungdom står i fare for å bli sendt ut.

– Jeg er veldig glad for at regjeringen vil se på lovendringer for å hindre at barn og ungdom sendes ut. Det som skjer er totalt uakseptabelt, sa Hareide.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: