Sigbjørn Gjelsvik t.v. er sterkt kritisk til at SSB-sjef Christine Meyer nektet å møte finansministeren fredag uten advokat til stede. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sigbjørn Gjelsvik t.v. er sterkt kritisk til at SSB-sjef Christine Meyer nektet å møte finansministeren fredag uten advokat til stede. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sp: – Siv Jensen gjør det svært vanskelig for de ansatte i SSB

Sps Sigbjørn Gjelsvik vil ha full stans i omorganiseringen i SSB, ikke bare at den settes på hold. Han mener situasjonen skaper uvisshet for de ansatte.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Siv Jensen gjorde det fredag klart at hun ikke lenger har tillit til SSB-sjef Christine Meyer, og at den omstridte omstillingsprosessen i statistikkbyrået må settes på hold.

– Siv Jensen gjør det enkelt for seg, men svært vanskelig for de ansatte, når hun ikke er villig til å sette et endelig punktum for Meyers hasteomorganisering, sier Gjelsvik, som sitter på Stortinget for Senterpartiet.

Han frykter at de ansatte må leve i usikkerhet «i årevis framover», og viser til at Jensen har utsatt prosessen til etter statistikklovutvalgets rapport er klar.

– Rapporten vil trolig tidligst vil være ferdig behandlet i 2019, mener Gjelsvik.

– De 25 SSB-forskerne som Christine Meyer ønsket å omplassere, hadde fortjent bedre etter den prosessen som har vært.

Etter at et planlagt møte mellom Siv Jensen og Christine Meyer ble avlyst fredag morgen, tordnet Gjelsvik mot SSB-sjefen. Bakgrunnen for at møtet ble avlyst, var at Meyer ville ha med seg en advokat, noe Siv Jensen ikke aksepterte.

– Dette går ikke an. At en framstående embetskvinne på kort varsel nekter å stille på et avtalt møte med ansvarlig statsråd, er helt uhørt, sa Gjelsvik.

– Som leder har man et ansvar overfor organisasjonen og de ansatte man er satt til å lede, påpekte Gjelsvik. Han mente at Meyers oppførsel ville skape enda mer usikkerhet for SSB og de ansatte.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: