NVE har varslet fare for flom, jordskred og snøskred på Vestlandet. Her fra Bergen i 2016. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

NVE har varslet fare for flom, jordskred og snøskred på Vestlandet. Her fra Bergen i 2016. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Odda videregående skole stengt på grunn av rasfare

Odda videregående skole i Hordaland er stengt på grunn av rasfare. Torsdag ventes det full storm på Vestlandet og uværet kan utvikle seg til ekstremvær.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Skolen var stengt onsdag, og skal også holdes stengt torsdag, ifølge NRK.

– Vi er bekymret for det været som varsles nå. Det er stor skredfare, og flere av våre elever bor slik til at de må ferdes på svært rasutsatte veier, sa rektor Øyvind Bjørkevoll tirsdag.

Onsdag kveld hadde det allerede gått to mindre steinsprang i Odda, på fylkesvei 550. En bil kjørte inn i en stein, men ingen personer ble skadd, ifølge politiet.

Onsdag ettermiddag meldte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at vannføringsøkningen har vært mindre enn forventet. Vannstanden ved enkelte vassdrag gikk ned onsdag formiddag.

– Selv om noen stasjoner har nådd flomnivå, har vannføringsøkningen vært mindre enn forventet basert på prognoser fra tirsdag. Onsdag morgen hadde det kommet opp mot 80–130 mm regn enkelte steder, opplyste NVE.

Torsdag er stormen ventet å øke i styrke, og NVE har varslet fare for flom, jordskred og snøskred som følge av regnværet som er ventet fra onsdag til torsdag. For indre strøk av Rogaland og Hordaland er varselet på oransje farenivå–det nest høyeste.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: