Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Aftenposten: Asylsøkerretur til norsk barnehjem i Kabul

Regjeringen arbeider med å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanske asylsøkere i Kabul, skriver Aftenposten.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Mens skjebnen til de såkalte «oktoberbarna» er blitt diskutert, har Justisdepartementet og norske diplomater ifølge avisen lagt planer for å kunne returnere mindreårige asylsøkere til et norskdrevet barnehjem i Kabul.

I løpet av våren har Justisdepartementet, i samarbeid med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Afghanistan, forhørt seg og sjekket mulige samarbeidspartnere. Det går fram av dokumenter og korrespondanse avisen har fått tak i.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at intensjonen er å lage et senter for å ta imot tvangsreturnerte mindreårige fra Norge.

– Vi tvangsreturnerer ikke barn alene i dag. Men med et slikt senter kan vi gjøre det med dem som får avslag på asylsøknaden, får midlertidig opphold eller skal sendes ut av landet når de er 18 år, bekrefter hun.

Listhaug understreker at man ennå ikke har fått grønt lys, men at man har kommet lenger enn tidligere.

– Vi jobber nå godt med myndighetene der nede. Men først må vi finne egnede lokaler, og vi må finne organisasjoner som vi kan samarbeide med og som kan utføre dette i tråd med våre ønsker, sier Listhaug.

Arbeidet skjer i samarbeid med Danmarks utlendings- og integrasjonsministerium, som er blitt løpende orientert om planene.

Både Ap og Venstre stiller seg avventende positive til planene, mens SV og KrF er negative.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: