Fergen MF «Hordaland» lenses for vann ved kai på Varaldsøy torsdag. Litt over klokken åtte torsdag morgen ble Hovedredningssentralen varslet om at fergen tok inn vann. Foto: Ida Marie Skjelnes / NTB scanpix

Fergen MF «Hordaland» lenses for vann ved kai på Varaldsøy torsdag. Litt over klokken åtte torsdag morgen ble Hovedredningssentralen varslet om at fergen tok inn vann. Foto: Ida Marie Skjelnes / NTB scanpix

Ferje tar inn vann – alle evakuert

Ferja MF Hordaland begynte å ta inn vann, men kom seg til kai ved Varaldsøy. Ingen ble skadd i hendelsen, men ferja tar fortsatt inn vann.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Ferja begynte å ta inn vann forut under overfarten mellom Årsnes og Varaldsøy i Kvinnherad. Det var ganske mye vann, og situasjonen ble betegnet som kritisk, sier Inge Andre Utåker, regionsjef i ferjeselskapet Norled, til NRK.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sier til NTB at årsaken til at ferja tar inn vann er ukjent.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 8.08 og har sendt et helikopter til stedet med pumper. Ferja tar for øyeblikket inn mer vann enn pumpene klarer å få ut, sier vakthavende redningsleder Edvard Middelthon.

Det var 13 passasjerer om bord, og en besetning på seks, da hendelsen skjedde. Brannvesenet ble tilkalt, og har rykket ut, men ferja kom seg til land ved Varaldsøy for egen maskin.

Ingen ble skadd i hendelsen, og alle biler og passasjerer kom seg på land i god behold.

Ferja ligger nå til land ved Varaldsøy og tar fortsatt inn vann, og brannvesenet jobber nå på stedet.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: