En Anonymous-aktivist under en demonstrasjon i Oslo i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

En Anonymous-aktivist under en demonstrasjon i Oslo i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Norge på angrepslisten til Anonymous på grunn av hvalfangst

Hackergruppen Anonymous har pekt ut flere norske institusjoner som angrepsmål. Bakgrunnen er at hackerne ikke liker hvalfangst.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Her skulle vi nok ønske at vi hadde bedre kontroll. Det er generelt en utfordring for Kripos og politiet, sier Lone Charlotte Pettersen, som er leder for seksjon for internettrelatert etterforskningsstøtte i Kripos til Aftenposten.

Avisen skriver at såkalte «hacktivister» fra Anonymous jevnlig organiserer aksjoner rettet mot hvalfangstnasjonene Norge, Island, Japan og Færøyene. Målene er blant annet banker, myndigheter, medier, turisme og akademia.

– Som følge av hvalfangst er det flere grupper som har sett seg ut Norge som et mål. De vil ta Norge. Det kan derfor være tilfeldig hvem som rammes. Så lenge de kan gjøre en skade, er de fornøyde, sier Pettersen.

Selv om hvalfangst er kontroversielt internasjonalt, er det bred politisk enighet om praksisen i Norge.

Anonymous er et verdensomspennende hackernettverk som har som erklært mål å kjempe for ytringsfrihet og mot sensur og misbruk. Deres aksjonsformer har i hovedsak vært DoS-angrep mot nettsteder samt demonstrasjoner og distribusjon av flygeblader.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: