En kvinne går forbi en tavle som viser børskurser i Tokyo. Nå investerer også det norske oljefondet i eiendom i Japans hovedstad. Foto: AP / NTB scanpix

En kvinne går forbi en tavle som viser børskurser i Tokyo. Nå investerer også det norske oljefondet i eiendom i Japans hovedstad. Foto: AP / NTB scanpix

Oljefondet kjøper eiendommer i Tokyo

Oljefondet er i ferd med å gjøre sin første eiendomsinvestering i Asia gjennom kjøp av en andel av fem eiendommer i Tokyo.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Prisen for andelen i eiendommene er på 6,8 milliarder kroner.

Norges Bank Real Estate Management signerte torsdag en avtale med Tokyu Land Corporation om kjøp av en andel på 70 prosent av fem eiendommer.

– Dette er fondets første eiendomsinvestering i Asia og er i tråd med vår strategi om å bygge en global portefølje med eiendommer av høy kvalitet, sier Karsten Kallevig, leder for Norges Bank Real Estate Management.

Eiendommene består av 12.300 kvadratmeter med butikk- og kontorlokaler.

– Som et av verdens største eiendomsmarkeder vil Tokyo være en viktig del av fondets eiendomsportefølje på sikt, sier Kallevig.

Kjøpet er planlagt fullført i andre halvdel av desember.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: