Frankrikes regjering lar seg ikke rikke av protester 

Den franske regjeringen står fast på sin varslede arbeidslivsreform selv om deler av fagbevegelsen er i harnisk og har mobilisert til masseprotester.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Arbeidsminister Muriel Pénicaud framholdt onsdag at reformen vil bli gjennomført som planlagt.

– Vi gjennomfører de sakene som det franske folket ba oss om å gjøre, så vi kommer ikke til å gå tilbake på dette, sier hun til TV-kanalen BFM.

Også statsminister Édouard Philippe forsvarer reformen med at velgerne ønsker endringer.

– Det franske folket ba oss endre landet, de ba oss om å handle, sier han til France 2.

Lovendringene vil gi arbeidsgivere større mulighet til å ansette folk i midlertidige stillinger samtidig som det blir lettere å si opp folk. Mindre bedrifter vil i tillegg få større mulighet til å forhandle fram lokale avtaler med de ansatte.

Regjeringens forsvar for reformen kommer dagen etter at fagbevegelsen mobiliserte til masseprotester mot reformen over hele Frankrike.

Ifølge politiet deltok 200.000 mennesker i demonstrasjonene, mens fagorganisasjonen CGT mener at det riktige tallet er en halv million.

Franske kommentatorer er uenige i om oppslutningen var stor nok til å gi fagbevegelsens krav vind i seilene.

– Respektabelt frammøte, men ikke tilstrekkelig gitt regjeringens vilje til å gjennomføre, skriver Frédéric Vezard i avisen Le Parisien.

Det er varslet nye protester 21. og 23. september.


(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: